lokalni izbori

Dodik: SNSD osvojio pobjedu u 11 općina više nego 2012.

Milorad Dodik
02.10.2016.
u 22:47

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da mu je predsjednik Vlade Srbije Aleksnadar Vučić čestitao na pobjedi na lokalnim izborima, na kojima je, kako je naveo, SNSD osvojio pobjedu u 11 općina više u odnosu na lokalne izbore 2012.

Dodik je, u izjavi novinarima večeras u Izbornom štabu SNSD-a, odbacio tvrdnje da je glasove na lokalnim izborima dobio na osnovu nedavno održanog referenduma u RS-u o danu tog bh.entiteta.

- Narod se ne može prevariti. Referendum je jedna politička činjenica, a izbori sasvim druga – ustvrdio je Dodik i naveo da on stoji iza referduma i "da će narod u RS 9. siječnja poštovati i slaviti kao Dan RS-a ili dan nastanka RS".

Kazao je kako nije, niti da će on proglasiti pobjedu u Srebrenici i odbacio je tvrdnje da će se, ukoliko pobijedi srpski kandidat, zatvoriti Memorijalni centar Potočari.

-Nastavit ćemo sa svim obilježavanjima, ali hoćemo da se vidi jasno i stradanje Srba, što se dosad nije vidjelo – rekao je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?