Predsjednik RS

Dodik: Referenduma će biti, ne dopuštam da se RS obesmisli

Milorad Dodik
04.09.2016.
u 11:04

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će referendum o Danu Republike biti održan, da tu nema nimalo inata i istaknuo da neće dozvoliti da Srpska bude obesmišljena, sviđalo se to nekome ili ne. 

"Postoji jasna i vidljiva odgovornost u nastojanju da se čuje mišljenje naroda o pitanju Dana RS koji je Srpska obilježavala pune 23 godine i nije to nikakav problem. Ovdje nije ključno pitanje referendum, to je reakcija. A akciju je proveo (lider SDA) Bakir Izetbegović", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Govoreći o nedavnom sastanku u Beogradu s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, Dodik je za "Kurir" naveo da je Srbija rekla svoje o referendumu i da nema potrebe da je bilo tko pritišće. Dodik je izjavio da su na sastanku bili vidljivi kontinuitet i dosljednost državne politike Srbije da se ne miješa u unutarnje stvari, da podržava Daytonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH, ali u okviru tog sporazuma i poziciju Republike Srpske. 

Na pitanje je li susret shvatio tako kao da Vučić i Nikolić ne žele referendum, Dodik kaže da su predsjednik i premijer Srbije rekli da su konkretni politički procesi vlasništvo Srpske i da je ona ta koja te procese kreira i provodi. 

"Rekli su da znamo što radimo i da to podržavaju u skladu s Daytonskim sporazumom. Važno je da su svi relevantni politički faktori u Republici Srpskoj nakon stava Srbije o nemiješanju rekli - da, idemo na referendum", istaknuo je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?