Predsjednik RS-a

Dodik priznao: Blokiramo usvajanje proračunskog okvira

Milorad Dodik
29.08.2017.
u 14:39

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik ponovio je danas da taj bh. entitet neće mijenjati ranije utvrđene uvjete za pristupanje BiH "Prometnoj zajednici", koji podrazumijevaju rotaciju nadležnih predstavnika iz BiH te usuglašavanje odluka u BiH o predloženim projektima.

-Prometna zajednica kao oblik regionalnog udruživanja nije sporna, ali tražimo da odluka o prihvaćanju tog članstva u Vijeću minsitara BiH uključuje sporazum tri vlade, što znači aktiviranje mehanizma koordinacije, koji predviđa da prestavljanje u toj zajednici i odlučivanje o projektima mora imati konsenzus - rekao je Dodik novinarima., prenosi Fena.

Ako se to prihvaća u Vijeću ministara, dodao je, sutra se već može pristupiti "Prometnoj zajednici".

Govoreći o stavu zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministra financija BiH Vjekoslava Bevande, da RS blokira usvanje globalnog financijskog okvira u BiH, Dodik je potvrdio da postoji ta blokada i da RS neće dati suglasnost za povećanje proračunskkog okvira.

-On može biti samo na istoj razini kao ovogodišnji, a ne dolazi u obzir povećanje stavke za vojsku - rekao je on.

Komentirajući požare u Hercegovini, Dodik je ustvrdio da je, boraveći u Trebinju, „čuo od ljudi da neki pojedinci u Hercegovini, očekujući brzo kišu, zapale šipražje kako bi izgorilo, a da izraste trava za ispašu stoke“.

-Međutim, najčešće vatra izmakne kontroli i dođe do naselja i komunikacija -  tvrdi Dodik navodeći da on ni Vlada RS-a nisku krivi za požare, koji se događaju posvuda u svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije