Predsjednik RS-a

Dodik: Nema konsenzusa o referendumu u RS-u

Milorad Dodik
15.04.2016.
u 15:48

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovio je danas da referendum u RS-u o Sudu i Tužiteljstvu BiH jeste "na dnevnom redu i čeka konsenzus svih u RS-u“, ali da tog konsenzusa sada nema.

- Kada se osigura taj konsenzus, referendum će biti održan. Tog konsenzusa, nažalost, sada nema i možete vidjeti tko je za to, a tko nije - rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

I dalje je uvjerenja da će "jednog dana“ doći do tog referenduma, jer je "on od suštinske važnosti za poziciju RS-a u vezi s pravosudnim sustavom“.

Smatra da neće biti prigovora međunarodnih predstavnika na referendum o Danu RS-a 9. siječnja, jer se, navodi, i u jednom dijelu "famozne odluke Ustavnog suda BiH kaže da se građani nisu konzultirani prije donošenja zakona o praznicima RS-a koji je osporen“.

-Sada je prilika da se građani konzultiraju i to će biti urađeno, a time ćemo biti na kraju i zahvalni Ustavnom sudu BiH što je pružio razlog da održimo referendum o Danu RS-a - ustvrdio je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?