predsjednik rs-a

Dodik: Neće biti smanjenja trošarina za gorivo

Milorad Dodik
14.06.2018.
u 18:32

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, istaknuo je da se neće smanjivati trošarine da bi pojeftinilo gorivo, jer se one namjenski troše za izgradnju auto-puteva i modernizaciju puteva.

"Za suvremene puteve moramo izdvojiti novac. Namjenski je za auto-puteve i magistralne puteve uvedena trošarina i nizašta drugo, ne za opću potrošnju. U moderne puteve moramo ulagati, nema zemlje koja je drugačije to riješila. Kroz trošarine na gorivo dajemo doprinos izgradnji novih puteva i oni se u Srpskoj grade", rekao je Dodik, javlja Srna.

On je ponovio da neće biti smanjenja cijena goriva, bez obzira tko što uradio i koliko god to bilo nepopularno, jer to ne ovisi od Vlade i vlasti.

Dodik je rekao da će blokada prometnica biti spriječena.

On je ponovio da vlasti nisu nadležne za smanjenje cijena goriva, jer se njegova cijena zasniva na bazi svjetske. Dodao je da se cijene formiraju slobodno, dok se kao jedini regulator javlja udruženje distributera i oni mogu pokušati intervenirati na samu cijenu.

"Srpska ima najnižu stopu PDV-a u regiji, 17 posto. Mi moramo osigurati za društvo neophodne stvari. Shvaćam da se ljudi bune, ali nema države na svijetu koja na promet naftnim derivatima nema određene stope zahvata za prihode koji služe za ostvarivanje općih interesa, kao što su bolnice, škole, putevi", dodao je Dodik.

On je ponovio da je za devet posto cijena goriva u Srpskoj niža nego u Federaciji BiH, da je za 29 posto niža nego u Srbiji, kao i da je za 36 posto niža nego u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije