Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Dodatnih 3,5 milijuna KM za GP na mostu Bratunac - Ljubovija

30. kolovoza 2018. u 15:22 0 komentara 35 prikaza

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH dao je danas na nastavku 30. sjednice suglasnost da se odobri dodatnih 3,5 milijuna KM iz proračuna institucija BiH za izgrdanju graničnog prijelaza prema Srbiji, na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Nakon što je UO UNO dao suglasnost da se uz predviđenih 11 milijuna KM odobri još 3,5 milijuna, stvoreni su uvjeti da se ova odluka donese u Vijeću ministara BiH nakon čega će biti moguće da UNO pokrene procedure za raspisvanje natječaja za izgradnju ovog graničnog međunarodnog prijelaza koji će imati inspekcijski nadzor.

Na današnjoj sjednici nije bilo suglasnosti da se za prethodne godine donesu odluke o privremenim poravnanjima među entitetima, niti odluka o utvrđivanju privremenih koefcijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje srpanj – rujan 2018. godine, te će se ove točke naći na dnevnom redu i na narednoj sjednici.

UO UNO razmatrao je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u te je zaključeno da UNO analizira na koji način je moguće realiziratu ove zahtjeve i, ovisno od toga, predloži adekvatno rješenje za iduću sjednicu, priopćeno je iz UNO BIH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.