Samir Dolarević

Dobra priprema ključna za izgradnju tunela Prenj

Fena
25.10.2019.
u 12:21

Dobra priprema ključna je za izgradnju tunela Prenj na Koridoru Vc i samo na taj način može biti izgrađen u planiranom roku od sedam godina, kazao je dekan Građevinskog fakulteta u Sarajevu Samir Dolarević.

On je na znanstveno-stručnom skupu o izazovima izgradnje tunela Prenj, koji je počeo jutros u Sarajevu, istaknuo da se moraju prikupiti potpune informacije za kvalitetan projekt.

- U građevinarstvu je najvažnije da imate kvalitetan projekt i novac, onda problema s izgradnjom i rokovima nema - rekao je Dolarević.

Kazao je da sada za Prenj imaju idejni projekt, a da skupovi kao što je današnji imaju veliki značaj jer donose iskustva iz cijelog svijeta.

- Čuli smo rizike, probleme koji se mogu javiti kod velikih građevinskih projekata kao što je tunel dužine deset kilometara - naveo je Dolarević.

Naglasio je da problemi na ovakvim projektima mogu u potpunosti zaustaviti radove, te da je svako iskustvo dobrodošlo.

Znanstveno-stručni skup o gradnji tunela Prenj okupio je eminentne europske i domaće stručnjake iz oblasti projektovanja i gradnje tunela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije