Bh. meteo

Do kad će trajati 'proljeće u prosincu' i kakvo će nam vrijeme biti za Božić i Novu godinu?

mostar šetnja
23.12.2023.
u 19:46

Do kraja prosinca očekuje nas proljeće uz nastavak neobične topline, navode ovo danas na stranici BH meteo, gdje, za početak siječnja, najavljuju promjenu vremena i ulazak u nestabilniji režim vremena uz povremene padaline i lagani pad temperatura.

Kako siječanj bude odmicao rastu šanse za dolazak konkretne zime u dijelove Europe, poručuju.

NEDELJA (24.12.) - Stabilno i pretežito sunčano vrijeme. U jutarnjim satima prohladno, po kotlinama i duž riječnih tokova lokalno magla koja se rijeđe može zadržati veći dio dana. Tijekom dana ugodno toplo uz dnevne temperature 11 do 19°C, prenosi Radiosarajevo.

PONEDJELJAK - BOŽIĆ (25. 12. )- Tradicionalno topao uz proljetni ugođaj vremena. U jutarnjim satima prohladno uz lokalno maglu a tijekom dana većinom sunčano uz temperature 12 do 20°C. Nešto hladnije u područjima uz dugotrajno zadržavanje magle. Više oblaka u Hercegovini i jugozapadu Bosne, sunčanije u ostatku zemlje.

UTORAK (26.12.) - U većem dijelu Hercegovine, jugozapadne i dijelom zapadne Bosne oblačno, lokalno uz koju kap kiše. U ostatku zemlje sunčano. Po kotlinama lokalno duže zadržavanje, magle a gdje ona izostane proljetni ugođaj i toplo uz temperature bez veće promjene u odnosu na protekle dane.

Slično vrijeme do kraja godine. Oko Nove Godine i na samom početku siječnja vrijeme se polako mijenja uz ulazak u nestabilniji režim. Povremeno padaline i lagani pad temperatura.

Početak siječnja donosi naglo zagrijavanje stratosfere iznad polarnog kruga. To će posljedično oslabiti polarnu ciklonu u nastavku siječnja što povećava mogućnost prodora veoma hladnih zračnih masa u toku januara na tlo Evrope, SAD i Azije. Kako će se navedeni proces odraziti na naše krajeve trenutno nije poznato. Stratosferno zagrijavanje ne znači nužno dolazak prave zime u naše krajeve ali se šanse povećavaju u odnosu na 'normalne' okolnosti", objasnili su.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije