tijekom raspusta

Dječak (12) prodaje limunadu kako bi zaradio džeparac, želi kupiti biciklo

Klix.ba
01.07.2022.
u 18:08

Kako kaže Leon, ove je godine završio 5. razred te mu je najveća motivacija za pokrene "biznis" bila da skupi novac za bicikl

Raspust je uveliko počeo, a iako su možda oni stariji zaboravili kako je izgledalo ovo, kako ga mnogi zovu, najljepše razdoblje života, mališani u njemu itekako uživaju. Jedan dječak je na simpatičan način odlučio zaraditi svoj džeparac.

Onima koji su ovih dana prolazili u Sarajevu pored Velikog parka, točnije Parkuše, mogli su zapaziti Leona, 12-godišnjaka koji je po završetku školske godine odlučio pokrenuti svoj mali "biznis" i pomoći prolaznicima da lakše prebrode navalu visokih temperatura.

Igranje s vršnjacima, ovaj dječak stavio je u drugi plan i u centru grada počeo prodavati osvježavajuće napitke - limunadu i cedevitu, piše Klix.ba.

Leonu je u pomoć priskočio i prijatelj Armin koji ima 7 godina, a osim što nude osvježenje za 1 - 1,5 KM po koliko prodaju napitke, dječaci se trude da napitci uvijek budu s hladnom vodom, pa čak i ledom. Piće služe u plastičnim čašama sa slamkom.

Kako kaže Leon, ove je godine završio 5. razred te mu je najveća motivacija za pokrene "biznis" bila da skupi novac za bicikl. Kako je rekao, ispred parka se nalazi već 20-tak dana, a planira nastaviti prodavati sve dok ne počne škola.

Nakon što završi s poslom, dječak pronađe vrijeme i za igranje sa svojim vršnjacima, a trenira i nogomet. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?