putem burze

Dionice Bosnalijeka prodane offshore tvrtki KBC Euro Credit s Malte

Bosnalijek
11.10.2016.
u 15:15

Dionice Bosnalijeka koje je Vlada FBiH prodala putem Sarajevske burze 6. listopada kupila je offshore tvrtka s Malte osnovana prošle godine.

Registar vrijednosnih papira FBiH danas je objavio podatke o novim dioničarima Bosnalijaka. Udio Vlade FBiH preuzela je tvrtka KBC Euro Credit Ltd s Malte koja je osnovana 2015. godine.

KBC Euro Credit Capital je bio najpovoljniji ponuđač na aukciji kupivši paket od 1.507.724 dionice (19,2 posto) po cijeni od 15,51 KM po dionici, piše Klix.ba. 

Kupac je upisan u Registru vrijednosnih papira FBiH, što znači da je transakcija oko koje je bilo sporenja, realizirana.

Ranije je najavljeno da će Sarajevska burza provesti izvanredni nadzor aukcije na kojoj su prodane dionice Bosnalijeka. U Vladi FBiH kao i Agenciji za privatizaciju FBiH ranije nisu imali podatke o kupcu dionica.

Na čelu tvrtke se nalazi Kalani M. Lal za kojeg se navodi da ima 15-godišnje iskustvo u bankarskom svijetu te da je osnivač Aldini Capital Limiteda u Duabiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije