Sifet Podžić

DF ostaje na vlasti u Vijeću ministara i vladama SŽ i ZDŽ

Sifet Podžić
18.10.2015.
u 21:34

Aktualni ministar prostornog uređenja Zeničko-dobojske županije Goran Bulajić izabran je danas za predsjednika Glavnog odbora Demokratske fronte na konstitutivnoj sjednici u Sarajevu.

Za zamjenike predsjednika Glavnog odbora DF-a izabrani su Milan Mandilović, Suzana Franka Galić i Admir Džafić, a za potpredsjednike DF-a Ivana Robović, Ekrem Prošić, Amir Kulaglić, Aleksandar Remetić, Mujo Hodžić, Samer Rešidat i Dženan Džonlagić.

Sifet Podžić koji je ponovo izabran za generalnog tajnika DF-a, izjavio je da je Glavni odbor na sjednici zaključio da će DF za sada ostati u vlasti na razini Bosne i Hercegovine, te u Zeničko-dobojskoj i Sarajevskoj županiji. Dodao je da nova većina koja je na pomolu ima dovoljan broj glasova da istisne DF iz vlasti, te da će oni to u tom slučaju prihvatiti.

Podžić je rekao da je sada situacija u FBiH pravilno postavljena jer su građani na prošlim izborima najviše glasova dali SDA-u i SBB-u, a te da će potpredsjednik FBiH Milan Dunović potpisati sve odluke koje usvoji nova parlamentarna većina.

Istaknuo je da DF neće podržati mehanizam koordinacije koji Vijeće ministara BiH pokušava usvojiti, te da je na SDA i predsjedavajućem Denisu Zvizdiću da izađe pred javnost i kaže da su tim mehanizmom stvorili, kako kaže, nove mogućnosti za blokade.

Podžić je objasnio da predloženi mehanizam koordinacije daje mogućnost jednoj županiji da odlučuje, odnosno da "sve ono što je dosad blokirala Republika Srpska sada može uraditi svaka županija".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije