Obitelji, kolege i građani oprostili se

Davor i Adis ubijeni su jer su bili na strani pravde, dobra i zakona

30.10.2018.
u 08:00

Dok se nastavlja intenzivna istraga i potraga za počiniteljima okrutnog ubojstva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, njihove obitelji, kolege i prijatelji jučer su se oprostili od njih, odajući im posljednju počast, piše Večernji list BiH. 

Veliki oproštaj i tuga

Komemorativni skup održan je u sarajevskoj općini Novi Grad, gdje su uspomene na Adisa i Davora evocirali njihovi kolege.

- Ovo je nenadoknadiv gubitak za obitelji Šehović i Vujinović, gubitak za sarajevsku policiju u čijim redovima su njih dvojica davala maksimalan doprinos obavljajući sve svoje poslove i zadatke predano i profesionalno te gubitak za Sarajevsku županiju i cijelu BiH. Osobnim primjerom pokazali su što znači časno i predano obavljati policijski posao te koliko je on težak, rizičan i opasan. Svi smo ogorčeni i potreseni ovim gubitkom - istaknuo je ravnatelj policije MUP-a Sarajevske županije Mevludin Halilović.

Ravnatelj Policijske uprave Novi Grad Nusret Selimović, u kojoj su radili Šehović i Vujinović, prisjetio se Adisa i Davora kazavši kako su iza sebe ostavili velik doprinos za cijelu zajednicu. Podsjetio je da je Šehović 13 puta, a Davor šest, nagrađivan za svoju hrabrost.

- Nemjerljiva je vrijednost tragova koje su kroz odgovoran i profesionalan rad ostavili iza sebe. Bili su, prije svega, dobri ljudi, odani državi BiH i Sarajevu. U cijelom MUP-u ostat će neprežaljeni i nezamjenjivi. Sve svoje vrline pokazivali su svojim djelima, a ne ispraznim riječima. Svoje živote dali su za izgradnju boljeg društva - kazao je Selimović.


Ostaje gorčina

Potresen i u suzama, svojih kolega prisjetio se i Elfin Mujezin. Kako je kazao, družili su se u dobru i zlu, u radosti i suzama. Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije SŽ-a Mirza Hadžiabdić kazao je kako je more tuge, boli, bijesa, gorčine i prezira u svima koji žale za Davorom i Adisom.
 - Svjesni smo mi da se svi možemo naći u situaciji u kakvoj su se našli naši heroji. Birali smo biti na strani istine, pravde, plemenitosti, dobra i zakona, služiti, štititi i pomagati našim građanima i državi. Nema države bez građana ni građana bez države. Policija je u tome poseban stup države. Tako su i njih dvojica birala. Tako su birali svi policajci koji su dali svoje živote braneći ovu zemlju. Dali su svoje živote radi mira i sigurnosti. Imamo obvezu čuvati i njegovati uspomenu na njih, pomoći njihovim najbližima, a zločince imamo obvezu izvesti pred nadležni sud kako bi bili adekvatno kažnjeni. Neće nas nikada pobijediti - naglasio je Hadžiabdić.

Velik broj kolega i građana nazočio je i pokopu dvojice policajaca koje su pripadnici automafije ubili u petak ujutro u sarajevskom naselju Alipašino polje. Jučer je u cijeloj BiH bio Dan žalosti, a svoju solidarnost s obiteljima nastradalih policajaca, ali i sa svim policajcima koji odgovorno čuvaju red i zakon, građani su pokazali i sinoćnjim okupljanjem u središtu Sarajeva.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?