manifestacija

'Dani kosidbe na Kupresu 2017.' od 28. lipnja do 2. srpnja

24.05.2017.
u 21:30

Tradicijska kupreška manifestacija "Dani kosidbe na Kupresu 2017." održavat će se od 28. lipnja do 2. srpnja u Kupresu, Čitluku i Bugojnu.

Program manifestacije počinje 29. lipnja u 17 sati izložbom domaćih i inozemnih etnografskih zbirki i originalnih suvenira u Hrvatskom domu Kupres, a potom će se upriličiti mimohod gostujućih i domaćih skupina gradskim ulicama.

Osim toga, programom je predviđeno održavanje četiri međunarodna koncerta narodnih plesova i pjesama, i to u Kupresu, Čitluku i Bugojnu.

Posjetiteljima će svako biti najzanimljivije viteško natjecanje kosaca koje će se, uz natjecanje u tradicijskim sportovima i galopske konjičke utrke, održati na kupreškom polju "Strljanica".

Manifestacija se osobito može pohvaliti visokom umjetničkom vrijednošću i kvalitetom koncertnih priredbi te atraktivnošću kosačkih natjecanja.

Projektom je godišnje obuhvaćeno preko 400 aktivnih sudionika svih starosnih dobi, a iz inozemstva gostuje 150 do 200 mladih izvođača i umjetnika, što je prilika da mladi iz BiH upoznaju različite kulture iz udaljenih krajeva svijeta te da pokažu i dio vlastite kulture, ističu organizatori, prenosi Fena.

Manifestaciju "Dani kosidbe na Kupresu 2017.", koju svake godine redovito vidi više desetina tisuća posjetitelja, organiziraju Općina Kupres i Javna ustanova za kulturu Hrvatski dom Kupres.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?