Radovi u naselju Rudnik

Danas završetak radova na postavljanju cijevi za pitku vodu

18.06.2016.
u 08:00

U Mostaru su s ljepšim vremenom intenzivirani radovi na nekoliko lokacija. Na raskrižju kod “Mljekare” već uvelike traju radovi na postavljanju dijela desnoobalnog kolektora, a nakon toga odmah će se početi i s izgradnjom kružnoga toka koji će uvelike olakšati promet središtem grada.

Novitet je što će dio Ulice kneza Višeslava, koji je do sada bio jednosmjeran, od Mepas Malla do “Mljekare”, završetkom izgradnje kružnog toka postati dvosmjeran. U naselju Rudnik od srijede traju radovi na preusmjeravanju dotoka pitke vode za taj dio grada, a očekuje se da ti radovi, koje izvodi JP Vodovod Mostar, budu okončani danas.

- Ovdje, na ovom mjestu, spajaju se dvije vodovodne cijevi. Stara cijev, koja je najstarija vodovodna cijev u gradu i koja ide od vrha Avenije prema Rudniku, a koja je opskrbljivala pitkom vodom ovo naselje, ovim radovima bit će “poništena”, a zahvaljujući novoj cijevi koju postavljamo, neće doći do prekida opskrbe pitkom vodom ovoga dijela grada, kad budu trajali radovi na postavljanju kolektora, kazao nam je jedan od radnika JP Vodovod.

Treba naglasiti kako je ovo samo privremeno rješenje za stanovnike Rudnika, trajno će problem biti riješen kada počnu radovi na izgradnji ceste od vrha Ulice kralja Tomislava (Avenija) do Osnovne škole Ivana Gundulića (Peta osnovna škola), a za koju je Grad izdvojio 200.000 konvertibilnih maraka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?