u Sarajevu

Danas počinje zasjedanje Biskupska konferencija BiH

BKBIH
KTA
06.11.2023.
u 08:48

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 6. i 7. studenoga s početkom u 9 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (Ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 88. redovito zasjedanje. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, predsjednik BK BiH, uz sudjelovanje članova Biskupske konferencije BiH i delegata Hrvatske i Austrijske biskupske konferencije te Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metodija.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalih točaka dnevnoga reda, osvrnuti se na provedbu zaključaka donesenih na prethodnom zasjedanju održanom sredinom srpnja ove godine u Banjoj Luci, saslušati izvješće svoga delegata na upravo završenoj XVI. Općoj redovitoj skupštini Biskupske sinode i delegata s drugih važnih susreta, dogovoriti pripremu dorađenog dokumenta s načelima i smjernicama formacije svećeničkih kandidata pod nazivom „Ratio institutionis sacerdotalis“ BK BiH, usuglasiti predstojeće termine i razmatrati druga pitanja važna za život i djelovanje biskupijskih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Uoči 88. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, biskupi su u nedjelju, 5. studenoga, slavili svetu misu u katedrali Srca Isusova. Euharistijsko slavlje predvodio je predsjednik BK BiH mons. Tomo Vukšić, a propovijedao apostolski nuncij nadbiskup Francis Assisi Chullikatt.

Biskupi će također u ponedjeljak, 6. studenoga, ujutro slaviti svetu misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom. Predsjedat će nadbiskup Vukšić, a prigodnu propovijed uputit će srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina. 

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinstvo koja će biti upriličena u utorak, 7. studenoga, u 12 sati u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u ulici Josipa Stadlera 13, javlja KTA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije