Sud BiH

Danas izricanje presude Stipi Prliću

prlic
04.11.2016.
u 08:40

U Sudu BiH za danas je zakazano izricanje prvostupanjske presude Stipi Prliću, Zoranu Bakuli i Nevenu Kulenoviću optuženima za zloupotrebu položaja ili ovlasti i primanje ili davanje mita.

Sud BiH potvrdio je 21. svibnja prošle godine optužnicu koja Prlića i Bakulu tereti za zlouporabu položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi, a Kulenovića za davanje dara i drugih oblika koristi.

U optužnici se navodi da su Prlić, kao direktor i predsjednik Uprave Javnog poduzeća "Hrvatske telekomunikacije" Mostar, i Bakula, kao član Uprave tog poduzeća, u okviru postupka javne nabavke izabrali pravnu osobu u vlasništvu Kulenovića, iako je, prema preporuci povjerenstva za javne nabavke, bilo trećepozicionirano.

Kulenović je, prema optužnici, dao dar koji su prethodno dogovorili, i to sukcesivnim isplatama na račun Bakule u iznosu od 386.256 KM i na račun Prlića u iznosu od 331.513 KM.

Novac im je isplaćen s računa "3 Media Limited" registriranog na Gibraltaru, čiji je punomoćnik Kulenović.

Izricanje presude zakazano je za 14.00 sati, najavljeno je iz Suda, prenosi N1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?