svečana Akademija

Dan neovisnosti BiH svečano obilježen u Sidney

01.03.2018.
u 17:01

U svečanoj dvorani Australskog BH kulturna centra u Sidneyu održana je Svečana akademija kojom je obilježen 1.ožujka Dan neovisnosti BiH. 

Svečanosti je nazočilo preko 400 građana Bosne i Hercegovine kojima su se obratila veleposlanik BiH u Australiji Mirza Hajrić, voditelj katoličke misije Bosne Srebrene fra Ivo Tadić, glavni imam Islamske zajednice BiH u Australiji efendija Jasmin Bekrić. U ime organizaotora se obratio koordinator ABHCA centra Hasan Alijagić koji je prezentirao povijest Bosne i Hercegovine do danas.

Fra Ivo Tadić je naglasio da je većina građana referendumom odlučila da želi domovinu u kojoj će ravnopravno živjeti svi njeni narodi i građani, te čestitao domaćinima na uspješno organiziranoj Akademiji.

„Volimo svoju domovinu, pomozimo da djeca u njoj imaju bolju budućnost.“ Izjavio je fra Ivo Tadić.

Veleposlanik Hajrić je čestitao Dan neovisnosti BiH Bosancima i Hercegovcima, svim ljudima dobre volje i onima koji vole i podržavaju BiH.

Onima koji i danas izražavaju sumnju u opravdanost provođenja referenduma veleposlanik je poručio : „Okupili smo se ovdje u ovom divnom zdanju ABHCA centra kako bismo obilježili taj povjesni dan iz naše bliže prošlosti. Nijedna od federalnih jedinica SFRJ nije odlučila ostati u državnoj zajednici sa Srbijom a Bosna je platila najveći i najteži danak u toj borbi.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?