generalni direktor UKC RS

Đajić: Početak školske godine još jedan izazov u borbi sa virusom

06.09.2020.
u 16:38

Prije šest mjeseci u Republici Srpskoj registriran je prvi slučaj zaraze virusom korona. Mnogi doktori i medicinske sestre nisu uzeli ni dana godišnjeg odmora čime su pokazali veliku solidarnost, izjavio je generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić.

“Јa kao prvi čovjek UKC Republike Srpske i organizator možda nisam ni imao profesionalni teži izazov u svom životu nego ovih šest mjeseci gdje je sva izvršna odgovornost pala na nas”, izjavio je Đajić. 

On je naglasio da početak nove školske godine predstavlja još jedan izazov u borbi sa pandemijom virusa korona.

“Roditelji moraju preuzeti odgovornost, da educiraju djecu kako da se ponašaju, da izbjegavaju kontakte i nose maske ako se grupiraju u većem broju. Vjerovatno će biti problema, ali imamo informacije da se sve dobro organizirano, da postoje protokoli u školama i da su profesori i nastavnici već upoznati sa svim mjerama. Mi smo podigli razinu spremnosti za tu mlađu populaciju i već imamo protokole kako da reagiramo u slučaju pojave virusa korona u školama”, rekao je Đajić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?