sastanak

Daccord predstavio Ivaniću plan aktivnosti MKCK-a

18.10.2017.
u 15:38

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je danas generalnog direktora Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) Yvesa Daccorda, koji boravi u posjeti regiji.

Ivanić je izrazio zadovolјstvo suradnjom Bosne i Hercegovine s tom krovnom organizacijom, te je, uime Predsjedništva BiH, podržao njen rad i istakao važnost i značaj aktivnosti te organizacije na polјu zaštite međunarodnog humanitarnog prava.

Ivanić je takođe istakao značajnu prisutnost Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u ratnom i poslijeratnom razdoblju, kao i angažman u vanrednim i kriznim situacijama tijekom poplava u Bosni i Hercegovini.

Daccord je predstavio plan aktivnosti te organizacije na globalnom nivou i istakao značajan angažman lјudi iz Bosne i Hercegovine u prevenciji kriznih žarišta u svijetu.

Govoreći o aktivnostima Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u BiH, Daccord je istakao kao prioritet rješavanja pitanja pronalaženja nestalih osoba u Bosni i Hercegovini. Sugovornici su se suglasili da je veliki dio posla na rješavanju tog pitanja završen, ali i da treba uložiti dodatne napore kako bi se riješila sudbina preostalih nestalih osoba.

Uime predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao savjetnik Tugomir Čulјak, dok je uime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića sastanku prisustvovao savjetnik Damir Džanko, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije