TRAGEDIJA

"Da vrištiš od tuge i bijesa" Ovo je djevojka (20) koja je poginula u Covid bolnici spašavajući majku iz požara (FOTO)

10.09.2021.
u 14:41

Stravičan požar u montažnoj Covid bolnici u Tetovu odnio je preksinoć 14 života, a među žrtvama su bile i majka i kćerka čija su pougljenjena tijela jedno do drugog pronašli članovi EBR-a koji su sudjelovali u gašenju požara.

Razbili su prozore, iščupali mreže da bi pobjegli. Kada je moja sestra ušla u očevu sobu šest ili sedam pacijenata uspjelo je izaći, njih dvoje su ostali unutra – kaže žena iz Tetova koja je za Telmu ispričala o košmaru koji su u srijedu navečer preživjeli njezina sestra i otac koji su bili na umjetnoj ventilaciji u privremenoj Covid bolnici koja je potpuno izgorjela.

Ona je rekla da je njezina sestra pokušala probuditi ostala dva pacijenta iz očeve sobe, ali oni nažalost nisu davali znakove života.

– Kad sam otišla tamo, vidjela sam spaljene ljude, leševe, puno ozlijeđenih, bilo je strašno. Također sam čula da su nastradale majka i kćerka koje su zajedno izgorjele jer kćerka nije htjela da ostavi majku – ispričala je ona.

Tijela majke i kćerke pronašao je jedan član EBR, prenosi Telegraf.

– Kći i majku smo pronašli spaljene u krevetu jednu do druge. Pošto su tela potpuno izgorjela, primijetili smo po kosi i ogrlici da se radi o mladoj djevojci i njezinoj majci. Kada smo uzimali tijela, pazio sam da ne izgubim djevojkinu ogrlicu, kako bi je obitelj zapamtila – rekao je član EBR-a.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nastradale djevojke. Herojski čin lijepe Makedonke, koja je imala samo 20 godina kada je zajedno sa majkom nastradala, pohvalili su svi na društvenim mrežama. Brojni od njih bijesni su što se jedan mladi život na ovaj način završio i traže da se odgovorni za ovaj incident što prije dovedu pred lice pravde.

–  Izgorjela je živa pokušavajući da spasi majku. Da vrištiš od bola i bijesa – napisala je korisnica Facebooka koja je podijelila fotografiju nastradale djevojke.

Njezinu fotografiju objavio je i makedonski medij Sitel, navodeći da njezin identitet još uvijek nije poznat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije