Naslovnica Vijesti

Da nije popio otrov, Praljak bi uskoro bio na slobodi

Praljak je, kao i ostali, u Haag prepraćen 5. travnja 2004., dakle prije 13 godina i skoro 8 mjeseci, no za razliku od ostale petorice Hrvata iz predmeta, u pravilu je odbijao otići na privremenu slobodu
29. studenoga 2017. u 15:48 0 komentara 2490 prikaza

Slobodan Praljak, da nije u sudnici popio smrtonosni otrov, bio bi vrlo brzo, možda i kroz nekoliko dana od presude pušten na slobodu, u Hrvatsku, jer je odslužio dvije trećine presuđene kazne. Uobičajeno je, naime da se haaški osuđenici puštaju na slobodu nakon istjeka dvije trećine vremena kazne.

Praljak je, kao i ostali, u Haag prepraćen 5. travnja 2004., dakle prije 13 godina i skoro 8 mjeseci, no za razliku od ostale petorice Hrvata iz predmeta, u pravilu je odbijao otići na privremenu slobodu, odnosno kućni pritvor u Hrvatsku za vrijeme kada je suđenje mirovalo. Praljak je, stoga gotovo cijelo to vrijeme (potpuno točan izračun još nije moguć) i proveo u pritvoru u Scheveningenu, tako da je gotovo sigurno da je time i bio već odslužio dvije trećine kazne, što bi iznosilo oko 13 godina i 4 mjeseca.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.