Predsjednica RS

Cvijanović: Odgovore u 'slučaj Dragičević' treba dati tužiteljstvo, a ne politika

01.01.2019.
u 13:49

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da žali zbog užasne tragedije koju je pretrpjela obitelj Dragičević iz Banje Luke, te da u slučaju stradanja mladića Davida instituucije moraju da rade svoj posao.

Ponovila je da se jedino tužiteljstvo mora izjasniti što se dogodilo u tom slučaju, a ne predsjednik RS, ministar, zastupnik, policajac ili netko drugi van pravosudnog sustava.

-Svi smo jednaki pred zakonom, bez obzira tko smo i što smo – rekla je Cvijanović.

Istaknula je i da žali što je Banja Luka pretpjela štetu i u ekonomskom i smislu imidža, jer su zbog posljednjih nemira, nakon prosvjeda grupe 'Pravda za Davida“, onemogućili da se održi koncert Harisa Džinovića, 30. prosinca, zbog čega su otkazani i novogodišnji nastupi na otvorenom.

Cvijanović je podsjetila da zbog toga došlo do gubitaka u turizmu, ali i ugostiteljstvu i drugim uslužnima oblastima.

-Bit će potrebno možda i nekoliko godina da se povrati dobar imidž Banje Luke – rekla je ona u izjavi novinarima ističući da sve što se dogodilo nije bilo primjereno prema drugim građanima Banje Luke, posebno ometati bilo kakav kulturni događaj i tradicionalne koncerte povodom Nove godine.

Upozorila je i da se cijelo vrijeme „napada na policiju“ što je neprihvatljivo.

-Želim da i obitelj Dragičević i svi drugi dođemo do istine i pravde, ali to ne znači da treba rušiti imidž naših gradova, policije... – naglasila je ona ističući da nije primjereno nazivati ljude svakakvim imenima, vrijeđati, pričati o obitelji...

Navela je da je prisutno i "licemjerstvo međunarodne zajednice" kada su u pitanju događaji u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
06:44 02.01.2019.

Pa kakav to imiđ može imati prijestolnica ter genocidne tvorevine, nastale na potocima muslimanske i hrvatske krvi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije