KULTUROLOŠKE RAZLIKE

Čudna pravila koja trebate znati prije putovanja: 'U Singaporeu ne smijete žvakati žvaku'

Shutterstock
04.04.2019.
u 07:49

Prije planiranja novog putovanja, uvijek je dobro napraviti malo istraživanje o običajima, tradiciji i zakonima odredišta na koje idete kako se kasnije ne biste morali suočili s bilo kakvim problemom

Prije planiranja novog putovanja, uvijek je dobro napraviti malo istraživanje o običajima, tradiciji i zakonima odredišta na koje idete kako se kasnije ne biste morali suočili s bilo kakvim problemom.

Pravila i zakoni se razlikuju od zemlje do zemlje, a neki od njih su nevjerojatno čudni. 

Jedno od onih čudnih zakona odnosi se na zabranu tetoviranja Buddhe u Sri Lanki.

Brojnim turistima zabranjen je ulazak u Sri Lanku jer su na tijelu imali vidljive tetovažu Buddhe, što se smatra prekršajem u zemlji. Također ne smijete raditi selfije ispred kipa Buddhe na Sri Lanki, jer bi vas taj čin mogao dovesti u nevolju!    

Nevada ima brojna čudna pravila koja se jednostavno ne mogu objasniti, a jedno takvo pravilo je ako imate bradu i brkove, ne smijete se ljubiti na javnom mjestu!

Hranjenje golubova nije dozvoljeno u Veneciji, a u Singaporeu ne smijete žvakati žvaku.

U Virginia Beachu, SAD, ne smijete psovati, dok se u Karibima ne smijete maskirati.  Ako planirate godišnji odmor u Grčkoj, nemojte se truditi pakirati svoje omiljene visoke potpetice jer ih nećete moći nositi ondje.

Da, zemlja je prilično stroga kada je u pitanju zaštita njihovih drevnih nalazišta i to je glavni razlog zbog kojeg je nošenje peta zabranjeno u građevinama koje su od povijesnog značaja za Grčku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?