Sarajevo

Crnadak i Kurz o europskim integracijama BiH

Crnadak- Kurz
08.02.2016.
u 11:03

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Sarajevu sa saveznim ministrom za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastianom Kurzom.

Primarna tema razgovora u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine bile su europske integracije BiH. Ministar Crnadak je istaknuo značaj predstojeće predaje aplikacije za članstvo BiH u Europskoj uniji i podrške zemalja članica predmetnim nastojanjima, te od ministra Kurza zatražio da Republika Austrija nastavi sa politikom pružanja snažne podrške Bosni i Hercegovini.

Susret je ujedno i dio planiranih aktivnosti ministra Crnatka da se u idućem periodu sastane sa što većim brojem ministara vanjskih poslova zemalja članica EU, čime bi se aplikaciji za članstvo BiH u EU osigurala afirmativna podrška partnera iz EU.

Ministar Crnadak i ministar Kurz su pored analize dobrih političkih odnosa između dvije zemlje, tematizirali i daljnji rast privredne suradnje. U tijeku razgovora naglašena je i činjenica kako je Republika Austrija kontinuirano najveći direktni investitor u BiH.

Dva ministra su izrazila zadovoljstvo zbog početka realizacije veoma značajnog projekta kulturne razmjene između BiH i Austrije, pod nazivom Godina kulture Bosna i Hercegovina - Austrija 2016, koja će danas, uz prisustvo dvaju ministara vanjskih poslova, biti svečano otvorena u Narodnom kazalištu Sarajevo.

Sugovornici su se dogovorili u ocjeni da će održavanje velikog broja različitih kulturnih događaja, bosanskohercegovačkih u Austriji i austrijskih u BiH, pod motom „Da se (bolje) upoznamo“, dati snažan doprinos daljnjem razvoju odnosa dvije zemlje koje vežu snažne povjesne, privredne, kulturne i druge veze.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije