svečanost

Čoviću u Zagrebu dodijeljen počasni doktorat

Foto: Twitter
1/3
19.06.2018.
u 14:56

Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje počasni doktorat Draganu Čoviću za doprinos jačanju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, očuvanje hrvatskog identiteta...

Svečana dodjela počasnoga doktorata Draganu Čoviću održana je danas na Sveučilištu u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu dodjeljilo jepočasni doktorat Draganu Čoviću za doprinos jačanju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, očuvanje hrvatskog identiteta, promociju demokratskih vrijednosti i afirmaciju hrvatske obrazovne, znanstvene i kulturne baštine u Europi i svijetu.

Počasni doktorat dodijelio mu je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras na temelju izvješća Stručnog povjerenstva za dodjelu počasnog doktorata, koji je prihvatio Senat 15. svibnja 2018.

Nakon što ga je rektor proglasio počasnim doktorom Sveučilišta u Zagrebu, Čović se upisao u Knjigu počasnih doktora, te prigodnim govorom obratio uzvanicima.

Kazao je, između ostalog, kako će mu ovaj počasni doktorat, koji za njega predstavlja neponovljivu čast, poslužiti kao dodatno osnaženje da primarno služi čovjeku, te će svoje znanje i iskustvo bezrezervno i predano staviti u funkciju takve misije.

Čović se zahvalio svojoj obitelji, prijateljima, suradnicima i svima koji su mu pružili potporu svih proteklih godina.

"Od srca hvala Sveučilištu u Zagrebu na ukazanoj časti. Hvala mojoj obitelji, mojim suradnicima, mojim prijateljima i svim poticateljima koji me izgrađuju da budem jos bolji. Neka mi dragi Bog pomogne da sve što radim, radim na dobro čovjeka", napisao je Čović na svom Twitteru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije