lider HDZ-a

Čović: U narednih 10 dana mogli bi napraviti snažan iskorak u vezi izbornog zakona

Dragan Čović
Klix.ba
28.11.2023.
u 19:39

Nakon današnjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Federaciji BiH predsjednik HDZ.a Dragan Čović obratio se medijima.

Čović je kazao da su na sastanku govorili o proračunu BiH za 2024. godinu, Izbornom zakonu i svim drugim zakonima koji se tiču europskog puta BiH.

"Mislim da na razini Federacije imamo jednu usuglašenost. Moramo s SNSD-om izdogovarati ove stvari tako da možemo stvoriti sličnu atmosferu koju imamo danas ovdje", kazao je Čović.

Dodaje kako je njihovo opredijeljenje da se izvuku iz krize na način da unutar Federacije pokažu praktično da jesu vlast i da mogu donositi odluke, piše Klix.ba

"Isto tako da nađemo kompromise o europskim standardima, Zakon o sudu, Zakon o sukobu interesa i puno drugih odluka", kazao je Čović.

On je govorio i o mogućnosti donošenja Izbornog zakona.

"Nadam se da ćemo u narednih desetak dana i onoga što je ostalo da se usuglasi, pitanje Izbornog zakona, da ćemo dotaknuti i napraviti snažan iskorak. Mislim da nam je zbog političke situacije i sigurnosne situacije u okruženju prevažan za nas, primarno u FBiH", rekao je Čović.

On je kazao kako je razgovor bio lagan i krajnje korektan.

"Što manje izjava u javnosti koji će biti opterećenje za naš europski put bit će nam lakše. Da se uzdržimo od potrebe da sve komentiramo jer bojim se da nije vrijeme za takve aktivnosti", kazao je predsjednik HDZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije