Čović nazočio na 3. Mostarskom ekonomskom forumu

17.04.2024.
u 16:33

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Dragan Čović danas je nazočio Međunarodnoj konferenciji – „EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu – iskustva Republike Hrvatske“ u sklopu 3. Mostarskog ekonomskog foruma koji se održava u okviru 25. Međunarodnog mostarskog sajma u Mostaru.
Moderator današnjeg panela bio je Ivan Jurilj, direktor Ureda za EU integracije Zapadno-hercegovačke županije, dok su panelisti bili Željko Nedić, ministar federalnog Ministarstva prostornog uređenja, Dragana Kokot, generalni tajnik Gospodarske komore Republike Srpske, Joze Tomaš, predsjednik Županijske komore Split i potpredsjednik Jadranko-jonske Komore i Vedran Šimunović, direktor INTERA tehnološkog parka.
Konferencija je bila koncipirana u tri tematske cjeline, a temeljena je na činjenici da je Bosna i Hercegovina dobila pozitivno mišljenje za otvaranje pregovora s Europskom unijom doprinosom Republike Hrvatske, koja je i partner ovogodišnjeg Mostarskog sajma tom prilikom iskazano je neupitno opredjeljenje nastavka iskoraka na europskom putu i izvršenju reformskih prioriteta.
Predsjednik Čović je tokom svog obraćanja naglasio da Bosna i Hercegovina mora nastaviti promicati europski put svojim djelovanjem te se zahvalio Republici Hrvatskoj koja se pokazala kao zagovaratelj i prijatelj Bosne i Hercegovine na tom putu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?