važne poruke lidera hrvata

Čović izjavio: Bošnjaci su nam braća, izrazio razumijevanje za žrtve i pozvao da se grade novi odnosi

30.08.2018.
u 10:50

Od zaglušujuće buke koja se treba uklopiti u obrasce verbalnog nastavka ratovanja hrvatske i bošnjačke strane, netrpeljivosti, šovinizma, podjela, prijetnji ratom, sadističkoga iživljavanja nad strpljenjem i živcima građana, uopće se nisu mogle čuti poruke hrvatskoga člana bosanskohercegovačkog Predsjedništva Dragana Čovića koji je u govoru na obljetnicu Hrvatske Republike Herceg Bosne u Mostaru pozvao na suživot, dijalog i uspostavu povjerenja između dvaju naroda. Čovićev govor, u kojemu su spomenute žrtve i zločini “Herceg Bosne” te shvaćanje kako postoje ogromne proturječnosti oko njezine uloge, ali i odgovor kako dalje ostali su za sada samo na snimci YouTube servisa, ali ne i kao poruka s istaknutim naglascima u najutjecajnijim medijima u Sarajevu ili pak političkim forumima dominantno bošnjačkih stranaka. Čović je ponudio ruku pomirenja i moguće paradigme odnosa u budućnosti važne za dva naroda. Pri tome je i u terminologiju unio nekoliko socioloških novina na kojima treba graditi temelje tih odnosa. 
“Ustavno domoljublje mora biti temelj na kojemu će funkcionirati BiH. BiH mora funkcionirati na snošljivosti, suživotu, ravnopravnosti i vladavini prava. To zagovara hrvatski narod”, rekao je Čović s govornice iz Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru te je nastavio u tonu koji odudara od klasične izborne kampanje u kojoj se samo igra na kartu mržnje, prijetnji i straha. Bošnjake je nazvao bratskim narodom.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?