Gospodarska komora RS

Ćorić: Poskupljenje struje nije prihvatljivo

struja
27.08.2019.
u 15:18

Rukovodstvo Gospodarske komore Republike Srpske razgovarat će s predstavnicima Vlade i Elektroprivrede RS o poskupljenju struje. Elektroprivreda Republike Srpske poslala je gospodarstvenicima nove ugovore o opskrbi električnom energijom, u kojim je povećana cijena industrijske struje.

Iz poslovne zajednice ranije je stigao stav kako je sastanak neophodan jer su im, kako su naveli, počeli stizati novi ugovori bez pojašnjenja detalja, prenosi BHRT. 

Osim predstavnika Elektroprivrede RS i najvećih poslovnih subjekata u RS bit će prisutan i entitetski premijer Radovan Višković.

Direktor Gospodarske komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da su gospodarstvenici prije desetak dana od Elektroprivrede RS dobili prijedlog novog ugovora u kojem je najavljeno povećanje cijena u ovisnosti od naponske razine na kojem preuzimaju električnu energiju. Struja bi trebala biti skuplja za oko deset posto. 

“To povećanje nije prihvatljivo, tim prije što je ovaj ugovor podijeljen prije deset dana i gospodarstvenici nisu imali niti vremena niti načina da očitovati se o prijedlogu. Određene odredbe iz tog ugovora su neprihvatljive zato što mnoge stvari nisu do kraja definirane”, rekao je Ćorić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?