nakon odgode sjednice

Čolak: Nedolazak dva hrvatska izaslanika na sjednicu opravdan

26.04.2018.
u 12:47

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bariša Čolak kazao je da je nedolazak dva izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda na sjednicu opravdan, to su Ljilja Zovko, koja je imala smrtni slučaj i Zdenka Džambas, koja je bolesna.

- Što se tiče Maria Karamatića, najbolje da vam on dadne svoje obrazloženje. On je rekao da ne može doći danas na sjednicu - istaknuo je Čolak.

Dom naroda je danas na sjednici, koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma, trebao razmatrati zahtjev Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku.

Predložene izmjene, koje je ranije podržao Zastupnički dom državnog parlamenta, predviđaju optičko skeniranje glasačkih listića, uvođenje video-nadzora na glasačka mjesta i uzimanje otisaka prstiju.

Upitan bojkotiraju li Hrvati sjednicu Doma naroda kako ne bi došlo do usvajanja izmjena Izbornog zakona BiH, Čolak je odgovorio da je on danas tu i da to dovoljno govori.

Također, nije želio komentirati kako bi danas glasovao o izmjeni Izbornog zakona koji se odnosi na skeniranje glasačkih listića, jer kako kaže, o tome ne može unaprijed govoriti.

- Dobili smo negativno mišljenje Središnjeg izbornog povjerenstva i tu je jako dobro obrazloženo da to zaista nije moguće u ovom trenutku napraviti - kazao je.

Smatra da je potrebno prethodno napraviti strategiju za uvođenje novih tehnologija i formirati interresornu radnu skupinu između Vijeća ministara i Središnjeg izbornog povjerenstva.

- Ništa od toga nije napravljeno. Još uvijek nismo dobili mišljenje od Vijeća ministara BiH, a znam da je mišljenje Ministarstva financija i trezora BiH negativno - zaključio je Čolak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?