Bivši američki predsjednik

Clinton: Hrvatska je u poziciji da podržava hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH

bill clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
13.07.2015.
u 10:01

Bivši američki predsjednik Bill Clinton komentirao je napad na srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića. Bivši američki predsjednik Bill Clinton u Srebrenicu je stigao kao osobni izaslanik sadašnjeg predsjednika Baracka Obame.

Budući da je fokus s odavanja počasti žrtvama skrenuo napad na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, RTL ga je zamolio da prokomentira taj događaj:

“Prije svega žalim zbog toga. Vjerujem da je možda došao malo kasnije, nakon što je počela molitva, ili da je samo išao na komemoraciju, ovo se ne bi dogodilo. Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je bilo rečeno tamo, ova ovdje gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga vidjeli. Ipak mislim da je gradonačelnik Srebrenice napravio dobar potez kada ga je pozvao”, rekao je.

“Čuli ste šta je rekao načelnik Srebrenice Duraković, kako je ostao živ prije 20 godine, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove obitelji. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to jako važan. Moja jednostavna poruka, stoga, glasi: drago mi je da su uspjeli očuvati mir, drago mi je da su uspjeli očuvati demokraciju, drago mi je da su uspjeli očuvati ovo sjećanje na srebreničku tragediju”, dodao je.

Upitan kako u očuvanju mira i stabilnosti u regiji vidi ulogu Hrvatske, Clinton je, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, odgovorio: “Prije svega, vaša je predsjednica ovdje danas održala izvrstan govor, mislim da jako dobro predstavlja Hrvatsku na mjestima koja sam ja mogao pratiti. Ali mislim da, budući je Hrvatska bila populacijom manja među trima zaraćenim stranama, ali budući da ste mnogo propatili u balkanskim ratovima, mislim da ste u jedinstvenoj poziciji da podržavate hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, a onda da utječete na mišljenje bosanskih Srba i Bošnjaka, da im date predodžbu koliko nova i drugačija budućnost može biti ako djelujemo zajedno, umjesto da se cijelo vrijeme sukobljavamo jedni s drugima”, kazao je Clinton za RTL.

Komentara 3

JO
JohnConnor
16:44 13.07.2015.

Sta sad hoce Clinton? Godinama su slali visoke predstavnike da sustavo obespravjaju BH Hrvate; visoke predstavnike kroz cije odluke je medjunarodna zajednica izgubila i kredibilitet i autoritet. Najveca vicfigura od tih predstavnika je dakako V. Inzko koji je postavio matematicki aksiom po kojem je 5 trecina od 17, samo da politicki edliminira Hrvate. To je sve toliko tuzno, ali ipak uvijek kad se sjetim Inzkovog teorema umirem od smjeha. Sad kad im projekt Dayton definitivno propada i kad je lakse naci prase u Ankari nego katolika u Sarajevu, koji ce se usuditi rec da je Hrvat treba im novi Tudjman iz Hrvatske da napravi neku novu politicku Oluju u BiH i dovede u red to lakrdiju od drzave.

JO
JohnConnor
18:09 13.07.2015.

Clinton: Hrvatska je u poziciji da podržava hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Clinton je jedan saljivdzija, mozda su mu dali neku dobru sljivu prije interviewa. Tudjman im je s Olujom zaustavio rat kad se i NATO nije usudio bombardirati srpskeke polozaje iz zraka i kad je A. Izetbegovic vodjama Bosnjaka iz Srebrenice, Zepe itd otprilike rekao: "Cetnici ce pobijati 5000 Bosnjaka i NATO ce bombardirati Srbe". I na kraju Srbi naprave masakr u Srebrenici, a Nato-a nigdje. Onda u toj bezmocnosti Zapada krenu Hrvati s Olujom i zaustave rat, a kao znak zahvalnosti Bosnjaci i Medunarodna Zajednica pokusavaju vec 20 godina da okrive Hrvate za neku agresiju. Valjda zato jer su i jedni i drugi svjesni da BiH (Bosnjaci) kao drzava ne moze da prezivi pa im treba neki sponzor. Srbija tu otpada zato jer i sama grca u govnima, a islamski svijet daje lovu samo za dzamije i islamske skole i naravno za obuku islamskih ratnika. Ali u tome i je problem. S jedne strane MZ hoce upravo da potvrdi kaznu u Haagu (Praljak i Co., koji su se vec 93. borili protiv Islamske Drzave) protiv Hrvatske, a odjednom Bosna postala centar za obuku islamski terorista. Posto MZ nema pojma sta da radi, tko im prvi pada napamet? Onaj tko se 400 godina borio protiv Islamske Drzave, mi Hrvati. Sjetili se oni bi im mi Hrvati mogli biti od koristi, pa se sad Clinton nesto brblja. Zato Clintone pokri se s usima i cuti.

KR
krtica
18:31 13.07.2015.

kakva je ovo svinjarija! i nakon dvadeset godina ponovno stavlja nos gdje mu nije mjesto...! dejtonom si upropastio hrvatski narod, a sada, navodno, "novim ssavjetima" pokusavas polizati ono sto si pokenjao! najbolje rjesenje: odmakni prste i hrvatima ce biti mnogo bolje bez tebe! apage satanas!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?