Direktor Bosna Sema škola u BiH

Cingil: Sumnjam u ono što govore Mahirovi roditelji

medjunarodna skola sarajevo
10.01.2016.
u 12:08

"Prije ovog nemilog događaja osoblje naše škole vodilo je nekoliko razgovora s Mahirovom majkom, ali ona ni u jednom trenutku nije spominjala stvari koje sada iznosi", rekao je Cingil

Ramazan Cingil, direktor Bosna Sema međunarodnih škola u BiH, gostujući na Face televiziji izjavio je kako smatra nemogućim da se u okviru jedne od škola koja djeluje u sklopu Bosna-Seme događalo bilo što što bi dječaka Mahira Rakovca moglo navesti na samoubojstvo.

Cingil je rekao kako su on osobno i institucija koju predstavlja spremni preuzeti punu odgovornost ukoliko nadležni organi dokažu istinitost navoda roditelja Mahira Rakovca. Međutim, ističe kako ga čudi to da njegovi roditelji nisu ranije prijavili nikakve probleme.

"Prije ovog nemilog događaja osoblje naše škole vodilo je nekoliko razgovora s Mahirovom majkom, ali ona ni u jednom trenutku nije spominjala stvari koje sada iznosi. To nam daje veliki razlog da sumnjamo u ono što ona i gospodin Dubravko Lovrenović govore u medijima", rekao je Cingil, prenosi Klix. 

Objasnio je kako su svi objekti organizacije Bosna-Sema opremljeni video nadzorom tako da je, prema njegovim riječima, bilo kakav oblik nasilja nemoguć.

"Pregledali smo sav videomaterijal i ni na jednom nije zabilježeno bilo kakvo nasilje", objasnio je Cingil. On smatra da postupci Alise Mahmutović i Dubravka Lovrenovića nisu etički ispravni, a osobito spominjanje imena djece koja su navodno vršila nasilje nad njihovim sinom.

"Govorimo o 11-oro djece koja se sada nalaze pod velikim stresom. Što ukoliko jedno o te djece ne bude sposobno izboriti se s tolikim pritiskom i uradi nešto slično kao i Mahir? Tko će onda snositi odgovornost. Smatram da nije uredu iznositi ovakve stvari u javnost i optuživati bilo koga prije nego što nadležne institucije završe s istragom", kaže Cingil. 

Podsjećamo, 14-godišnji Mahir Rakovac 14. prosinca počinio je samoubojstvo skočivši s petog kata stambene zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Njegova majka Alisa Mahmutović u otvorenom pismu upućenom javnosti izjavila je kako je razlog samoubojstva njenog sina nasilje koje je trpio tijekom svog školovanja u spomenutoj ustanovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?