Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Cilj kampanje je educirati javnost o tome šta su mule za prenos novca, kako se može postati žrtva prevare na ovaj način...

12. kolovoza 2022. u 14:54 0 komentara 45 prikaza

Federalna uprava policije sudjeluje u kampanji podizanja svijesti javnosti pod nazivom „Mule za prenos novca“ u organizaciji INTERPOL-ovog centra za financijski kriminal i borbu protiv korupcije (IFCACC). Ova kampanja je dio aktivnosti u okviru IFCACC-ovog Projekta TORAID, koji se odnosi na izgradnju kapaciteta i obuke s ciljem mobiliziranja kolektivnih napora za borbu protiv cyber-omogućenog finansijskog kriminala u regiji ASEAN-a i proširenoj azijsko-pacifičkoj regiji u borbi protiv prevara, nezakonitih finansijskih tokova, financijske istrage i pranja novca. Glavni cilj kampanje je educirati širu javnost o tome šta su mule za prenos novca, kako se može postati žrtva prevare na ovaj način, zašto su kriminalnim organizacijama potrebne mule i koji su povezani rizici, te kako izbjeći da postanete mula za prenos novca.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.