Jačanje suradnje

Časnik za vezu Savezne policije Njemačke u posjeti GPBiH

Marc Weiser - zoran galić
20.10.2015.
u 16:57

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i savjetnik ravnatelja Svevlad Hofman u Glavnom uredu primili su časnika za vezu Savezne policije Njemačke za Hrvatsku i BiH Marca Weisera. 

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj situaciji na granici Bosne i Hercegovine, kao i izbjegličkoj krizi u regiji. Dogovarani su detalji Plana mjera suradnje između dviju policijskih agencija za 2016./2017. godinu. U dosadašnjem razdoblju Savezna policija Njemačke pružila je značajnu podršku GPBiH donacijama specijalističke opreme i pokroviteljstvom brojnih specijalističkih obuka koje su pohađali pripadnici bh. agencije. 

Jedna od tema susreta bio je i Zajednički centar za policijsku suradnju u Trebinju koji koordinira rad graničnih službi BiH, Srbije i Crne Gore u cilju poboljšanja suradnje u borbi protiv svih vrsta prekograničnog  kriminala. Savezna policija Njemačke pokazala je veliko zanimanje za Zajednički centar čiji je rad podržala i donacijom opreme, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije