imala kontakt s osobljem

Časna sestra iz Čitluka zaražena koronavirusom, bila u Domu zdravlja Ljubuški

28.03.2020.
u 12:27

''Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu s našim zdravstvenim sustavom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu",pojasnio je Landeka

U Domu zdravlja Ljubuški registriran je prvi slučaj zaraze koronavirusom kod sedamdesetogodišnje ženske osobe, koja ima adresu stanovanja u Čitluku.

Direktor Doma zdravlja u Ljubuškom Ivan Landeka za Klix.ba kaže kako je slučaj spefičan jer je osoba vezana za Ljubuški, ali nije iz Ljubuškog. Kako doznaje Klix, radi se o časnoj sestri.

''Ona živi na području općine Čitluk, ali je zbog toga što oni imaju posebno zdravstveno osiguranje i često sele iz svojih kuća već duže vremena osigurana u Zapadnohercegovačkoj županiji i ima karton u Domu zdravlja Ljubuški i bila je u kontaktu s osobljem Doma zdravlja Ljubuški. Mi smo poduzeli sve mjere nakon što je potvrđeno da je pozitivna i samoizolaciju i dezinfekciju i sve što treba'', kaže Landeka.

Naglašava da je situacija posebna.

''Ne možemo reći da je prvi slučaj u Ljubuškom, međutim bila je u kontaktu s našim zdravstvenim sustavom i s našim Domom zdravlja. Mi ćemo odraditi sve procedure vezane za našu zdravstvenu ustanovu, a sve daljnje kontakte epidemiološke i povezanosti s kim je bila ovih dana, nulti pacijent i ostalo, radi općina Čitluk odnosno Hercegovačko-neretvanska županija",pojasnio je Landeka.

Ovo je 258. slučaj u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?