Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH

Brkić: Čvrsta opredijeljenost BiH za jačanje regionalne suradnje

29.05.2017.
u 14:44

 Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić naglasio je čvrstu opredijeljenost BiH za jačanje regionalne suradnje i unapređenje dobrosusjedskih odnosa te izrazio nadu da će predstojeći SUMmit EU - zapadni Balkan koji će biti održan 12. srpnja u Trstu, rezultirati dobrim odlukama za BiH. 

To je izjavio na konferenciji "Zapadni Balkan u trenutnom europskom kontekstu" koja je održana danas u Stockholmu u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Švedske i Predstavništva Europske komisije u Stockholmu.

Na konferenciji su sudjelovali i ministrica vanjskih poslova Kraljevine Švedske Margot Wallström, zamjenik generalnog direktora za EU proširenje Maciej Popowski i visoki dužnosnici ministarstava vanjskih poslova/europskih integracija šest zemalja zapadnog Balkana.

Zamjenik ministra Brkić je u okviru prezentacija službenika ministarstava zemalja zapadnog Balkana govorio o trenutnoj političkoj situaciji i procesu integracije Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, te sudjelovao u panel diskusiji o aktualnoj situaciji na zapadnom Balkanu, regionalnoj suradnji i EU integracijama.

Kada je riječ o europskim integracijama, zamjenik ministra Brkić je istaknuo da u Bosni i Hercegovini postoji konsenzus u tom pogledu i naglasio da je 2016. godina bila vrlo uspješna za europski put Bosne i Hercegovine.

Obavijestio je o aktivnostima na davanju odgovora iz Upitnika Europske komisije koji je uručen Bosni i Hercegovini 9. prosinca prošle godine. Naglasio je da je napredak BiH na europskom putu rezultat vrlo ozbiljnog, složenog i zahtjevnog rada, osobito s obzirom na činjenice da je taj proces dugo vremena bio blokiran i da je u provedbi Reformske agende bilo nekoliko zahtjevnih uvjeta koje je trebalo ispuniti.

Istaknuo je da su institucije Bosne i Hercegovine vjerodostojne i sposobne odgovoriti na najzahtjevnije izazove na putu ka europskim integracijama, priopćeno je iz MVP BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?