Humanitarna akcija

Brankov život bit će lakši uz nova kolica i dobre ljude

13.04.2019.
u 09:03

Stalnu potrebu pomaganja bivšim braniteljima, pripadnicima HVO-a kojima je ugroženo zdravlje ili su u nekom drugom stanju potrebe, nedavno su u djelo pretvorili humani ljudi, piše Večernji list BiH. 

Nova snaga

Zajedničkom akcijom ususret velikome blagdanu Uskrsa, realizirana je hvale vrijedna ideja da se branitelju, invalidu Domovinskog rata, pripadniku HVO-a Branku Špionjaku iz Grebnica u općini Domaljevac Šamac, riješi problem nabave modernih električnih invalidskih kolica.

Prikupljanje donacija i kupnju kolica zajednički su proveli u djelo predstavnici Općine Domaljevac-Šamac, Ministarstva branitelja u Vladi Posavske županije, HVIDRA-e općine Domaljevac-Šamac i odvjetnik Adam Filipović, a u rješavanju operativno–tehničkog dijela poslova sudjelovali su Crveni križ općine Orašje i hrvatski branitelj Mika Oršolić, nastanjen u Županji u susjednoj Republici Hrvatskoj. Vrijednost donacije iznosi oko 5000 konvertibilnih maraka, a riječ je o električnim kolicima koja s punim akumulatorom mogu prijeći oko 30 kilometara.

Na uručenju donacije u domu obitelji Špionjak bili su načelnik općine Stjepan Piljić, predsjednik UDVDR-e Domaljevac-Šamac Đuro Leovac-Lesi, tajnik CK-a Orašje Dražen Mikić i oraški odvjetnik i dugogodišnji humanist Adam Filipović koji se sam ponudio da sudjeluje u ovoj humanitarnoj akciji.

– Drago mi je da smo uspjeli riješiti jedno vrlo bitno pitanje i problem u kojem se našao hrvatski branitelj Branko Špionjak. Vjerujem da će kolica olakšati situaciju, ne samo njemu već i njegovoj cijeloj obitelji i u ovaj dom unijeti svjetlo Uskrsa, ljubav i novu snagu - kazao je odvjetnik Filipović, inače aktivist Crvenog križa općine Orašje koji i danas posjeduje iskaznicu dragovoljnog davatelja krvi iz 1969. godine kada je u Visokom, kao učenik Franjevačke gimnazije, prvi put darovao krv.

Osjećaj za potrebite

Nazočni su u razgovoru obećali pomoć u izgradnji pristupne rampe za ulaz u kuću i tom prigodom istaknuli kako bi sve ustanove trebale imati još više osjećaja za probleme branitelja.

Na ispraćaju gostiju Branko Špionjak zahvalio je svima koji su pomogli u kupnji kolica.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?