Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH

Bradara se sastala s veleposlanicom Švicarske u BiH i rezidentnom koordinatoricom UN-a i UNDP u BiH

ghfdgf
07.03.2017.
u 15:15

Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH sastala se danas s Andreom Rauber Saxer, veleposlanicom Švicarske u BiH i Sezin Sinanoglu, rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH, a ujedno i rezidentom koordinatoricom UNDP-a u BiH. Glavna tema razgovora bilo je strateško planiranje, odnosno potreba zakonskog uređenja ove oblasti u Federaciji BiH, uz uključenost svih razina vlasti, od općinske preko županijske do federalne. Sudionice sastanka dotaknule su se i drugih aktualnih tema, među njima i rada Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Bilo je riječi i o projektima koji se uz potporu Švicarske, UN i UNDP-a realiziraju u BiH kao i položaju žena u BiH i njihove uključenosti o sve važnije društveno- političke procese u BiH.

Veleposlanica Švicarske  kao i rezidentna koordinatorica UN-a i UNDP-a izrazile su zadovoljstvo odgovornim pristupom predsjedateljice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidije Bradara donošenju  zakona koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju Federacije BiH te otvoriti mogućnost za nove investicije i otvaranje novih radnih mjesta.  Otvaranje novih radnih mjesta, posebice mladima, jedan je oblasti u kojima je Švicarska posebno angažirana u BiH, istaknula je Andrea Rauber Saxer, veleposlanica Švicarske u BiH. Druge dvije oblasti su suradnja s lokalnom samoupravom i jačanje sektora zdravstva. Predsjedateljica Bradara upoznala je veleposlanicu Švicarske kao i rezidentnu koordinatoricu UN-a i UNDP-a Sezin Sinanoglu s činjenicom da je upravo Dom naroda na temu zdravstva održao vrlo kvalitetnu sjednicu koja je jedan u nizu pokazatelja odgovornog odnosa ovog doma prema svim važnijim temama u Federaciji BiH.

Sudionice sastanka dotaknule su se i drugih aktualnih tema u BiH, kao što je europski put za kojeg je iskazana puna opredjeljenost i potpora, čak i od Švicarske koja premda nije članica Europske unije s BiH ima puno zajedničkog,  poput decentraliziranog sustava uređenja čiji su dio kantoni, odnosno županije. Dogovoreno je  jačanje suradnje koja bi trebala rezultirati nizom zajedničkih projekata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?