jahorina

Bradara predstavljala HDZ BiH na okupljanju bh. pučkih stranaka

Jahorina
21.02.2017.
u 11:36

Na Jahorini je sinoć održan okrugli stol na temu "Europska budućnost Bosne i Hercegovine i uloga narodnjačkih/pučkih stranaka u kreiranju stabilnog političkog okruženja". Na okruglom stolu su nazočili predstavnici četiriju deklarirano pučkih stranaka i to HDZ-a 1990., PDP-a i SDS-a dok je HDZ BiH predstavljala članica Predsjedništva stranke i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH Lidija Bradara.

Osim političkih predstavnika,na događaju koji je organizirala Partija demokratskog progresa (PDP) u suradnji sa Konrad Adenauer Fondacijom nazočili su i veleposlanici EU zemalja.

Okrugli stol završava danas a sinoć je okupljene pozdravio Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH koji je nazočne upoznao sa trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini dok je na pozitivne učinke Deklaracije pučkih stranaka iz 2014. godine podsjetio Dr. Karsten Dümmel, ravnatelj KAS-a za BiH.

Na priču o aktualnoj političkoj situaciji na državnoj razini nadovezala se i predsjedateljica Bradara koja je predstavila aktualnu situciju  glede Parlamenta FBiH te probleme s kojima se suočava parlamentarna većina u Domu naroda. Podržala je ideju ovakvih sastanaka te u ime HDZ-a BiH ponudila domaćinsto nekom od sljedećih susreta jer kako je istanula, vjeruje kako dijalog i razgovor političkih predstavnika uz dozu iskrenosti i poštovanja mogu ublažiti destruktivnu atmosferu i pesimizam koji se osjeti u društvu općenito. Bradara je dodala kako ni trenutno stanje u Europskoj uniji zasigurno nije savršeno ali prepreke koje BiH na europskom putu mora preći su i više nego korisne.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović predstavio je i prijedlog nove Deklaracije o europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine kao prijedlog jednog potencijalno novog vida suradnje ovih stranaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije