Kardinal Vinko Puljić:

Božićni blagdani su vrijeme zbližavanja i zajedničke radosti

21.12.2017.
u 07:12

Ne možemo se približiti Bogu, ukoliko nećemo jedni s drugima. Nitko se ne može spasiti sam jer uvijek smo suputnici na ovoj zemlji - kazao je kardinal Puljić

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić izjavio je u Travniku da predstojeći božićni blagdani predstavljaju vrijeme zbližavanja, kao i zajedničke radosti.

- Ne možemo se približiti Bogu, ukoliko nećemo jedni s drugima. Nitko se ne može spasiti sam jer uvijek smo suputnici na ovoj zemlji - kazao je kardinal Puljić novinarima, sudjelujući na tradicionalnoj božićnoj priredbi Katoličkog školskog centra (KŠC) "Petar Barbarić".

Čestitajući katolicima predstojeći Božić, poželio im je da budu istinski sudionici božićne radosti, a "svim ljudima dobre volje da zajedno s njima dožive tu radost".

- Lijepo je živjeti s ljudima koji su radosni... Neka se i susjedi raduju, ne zato što slave Božić, nego da zajedno sudjelujemo u radosti. Da se ta radost umnaža na ovim našim prostorima, na kojima živimo jedni s drugima u različitosti, i da znamo svoje voljeti, a tuđe poštivati - kazao je Puljić.

Kardinal je, također, poručio kako je čovjekovo dostojanstvo Božji dar te da društvo mora biti organizirano tako da se to "dostojanstvo može ostvariti i da čovjek može živjeti svoja ljudska prava".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije