ISPROBAJTE

Božanstven kolač od maka uz spoj jabuka i čokolade: Sočan, ukusan i ne presladak

coolinarika
29.11.2021.
u 20:15

Kolač od maka u kojem se miješaju i jabuke i čokolada? Za manje povjerljive nudimo izlaz, mak zamijeniti orasima.

Ali, moramo reći, mak je taj koji uz jabuke i čokoladu čini kolač božanstvenim, piše Coolinarika. 

Sastojci

3 jaja
100 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera 
100 g Pšeničnog oštrog brašna 
1 vrećica Praška za pecivo 
40 g Pšenične krupice 
100 g maka
100 ml ulja
2 naribane jabuke (400 g)
3 žlice mlijeka

Za glazuru

40 g maslaca
100 g čokolade

Priprema

1. Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.

2. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.

Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).

4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.

5. Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.

6. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije