Špirić:

Bošnjaci privremeno odustali od pisma namjere MMF-u kako bi ucijenili RS

Špirić:
12.07.2016.
u 12:28

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da su predstavnici Bošnjaka odustali, barem privremeno, od pisma namjere MMF-u kako bi ucijenili Republiku Srpsku, što nije prvi slučaj takvog pritiska. Špirić, koji je i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, rekao je da sve što se zbilo u svezi aranžmana s MMF-om za njega nije iznenađenje, ali i istaknuo da nije siguran da politika ucjena može biti saveznik bilo kakvom uspjehu te da inat politika može odvesti BiH samo u sunovrat.

“Već gotovo dva desetljeća upozoravam da politika ucjena i osvete nije politika na kojoj može počivati bilo koja država, pa ni BiH. Plašim se da je tolika vrsta političkog autizma, pa čak i mazohizma koja dolazi iz Sarajeva, opasna ne samo za BiH, već i za cijelu regiju“, izjavio je Špirić za “Glas Srpske“.

Prema njegovim riječima, u pismu namjere MMF-u nigdje se ne traži usuglašen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), iako on osobno smatra da treba raditi na tome da se dođe do usuglašenog teksta. “Mora se raditi na traženju kompromisa i rješenja za SSP, no to ne znači da treba blokirati sve druge procese. Bude li uložen dodatni trud i napor, vjerujem da će se doći do rješenja“, istakao je Špirić te upozorio da BiH ulazi u vrlo rizičnu jesen, najrizičnije vrijeme od Daytona, jer se prave greške s nesagledivim posljedicama.

“U vrijeme kada je BiH pred velikim sigurnosnim izazovima, kada treba realizirati Reformsku agendu, kada je na sceni velika izbjeglička kriza, kada se desio Brexit i kada su objavljeni rezultati popisa, prema kojem je Bošnjaka više od 50 posto, pravo je pitanje je li BiH na europskom ili na `Alahovom putu`“, obrazložio je sugovornik “Glasa Srpska“ zaključivši da sve što se dešava u BiH vodi u daljnju nestabilnost.

Ključne riječi
MMF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?