Članica Gradskog vijeća Mostara

Boška Ćavar: Nisam članica Naše stranke, ogradili su se od moga glasanja, prijetili su mi

07.11.2022.
u 11:19

Članica Gradskog vijeća Grada Mostara Boška Ćavar koja je proteklih dana u ovom tijelu izjašnjavanjem o određenim zakonima izazvala lavinu reakcije i među svojim kolegama i stranačkim partnerima gostovala je na BHRT-u. 

Govorila je o isključenje iz Naše stranke, porukama koje je dobila prije glasovanja, razlozima zašto je glasovala i žali li za nekim potezima.

Podsjetimo, Ćavar je ostala suzdržana o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim poduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju. Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli Bosne i Hercegovine, FBiH, HNŽ i Grada Mostara.

- Nisam članica Naše stranke, ogradili su se od moga glasovanja, priprijetili mi nekim mjerama i podnijela sam ostavku i trebam poslati i zahtjev za službenu ispisnicu da bih je mogla priložiti Gradskom Vijeću Mostara i ostajem vijećnica, neovisna vijećnica, kazala je Boška Ćavar za BHRT.

- Nisu objasnili niti znam kakvim mjerama, niti sam tražila. Ja imam previše godina da bi mi netko prijetio mjerama. Nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakvog razloga za takvo ograđivanje od moga glasovanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasovati, naglasila je Ćavar.

Nije otkrila od koga je dobila poruku za glasovanje.

- Ne osjećam se razočarano, oni su razočarani, moja odluka je 100 posto ispravna. Svi simboli, i šahovnica kod Hrvata i ljiljani kod Bošnjaka, su simboli s kojma se oni poistovjećuju i da se ta oblast mogla urediti kako misle u Našoj stranci onda bi se touradilo davno. Budući da je to jako osjetljiva tema i da je lome preko mojih leđa smatrala sam da to nije fer i pošteno. I kako su htjeli tako su i dobili, pojasnila je.

- Zamislite sutra da jedan inspektor ode u jednu sredinu i traži da se skloni grb, zastava ili to nacionalno obilježje, što bi se dogodilo. Ako sam svojom odlukom spriječila da se dogodi bilo koji taj jedan međunacionalni incident smatram da sam uradila odličnu stvar i to će se pokazati. Korak po korak, pojasnila je Ćavar.

Komentirala je i izjavu Armana Zalihića, gradskog vijećnika u Mostaru i predsjednika mostarskog SDP-a, koji je kazao kako je Ćavar iz Naše stranke ustvari četrnaesta ruka HDZ-a. 

- Gospodin Zalihić je želio biti gradonačelnik Mostara. Pošto nije dobio nikakvu podršku on sada koristi sve mogućnosti da priča protiv mene i laže. Da je on moj sin ja bih se sramila. Nemam riječi, ne mogu mu pomoći što nije sposoban da bude nešto više. Danas je vijećnik i ne znam kako je dospio do tog mjesta, rekla je Ćavar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije