Strasbourg

Borjana Krišto sudjeluje u radu prvog dijela redovitog godišnjeg zasjedanja PS Vijeća Europe

29.01.2020.
u 13:24

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto sudjeluje u radu prvog dijela redovitog godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE), koje se održava od 27. do 31. siječnja ove godine u Strasbourgu.

Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe sudjelovali su u procesu izbora predsjednika i potpredsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, kao i u procesu imenovanja članova stalnih odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Zamjenica predsjedatelja ZD PS BiH i članica izaslanstva PSBiH u PSVE Borjana Krišto imenovana je u Odbor PSVE za politička pitanja i demokraciju.

Tijekom zasjedanja obavljeno više debata iz oblasti vladavine prava, demokracije i zaštite ljudskih prava. Između ostalog, raspravljano je i o najnovijim zbivanjima u Libiji i na Bliskom istoku i posljedicama tih zbivanja za Europu, o situaciji u Turskoj, kao i o funkcioniranju demokratskih institucija u Poljskoj.

U nastavku zasjedanja raspravljati će se o zaštiti slobode religije na radnom mjestu, o uspostavljanju minimalnih standarda s ciljem osiguravanja fer i slobodnih izbora, kao i o borbi protiv trgovine ljudskim organima i stanicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije