Berlin

Borjana Krišto na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom

27.11.2019.
u 08:56

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sudjelovala je na više panela na kojima je raspravljano o jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom, zajedničkim rješenjima u vezi sa rastućom digitalnom tehnologijom i tržištem...

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sudjeluje na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom, koji se održava u Berlinu.

Na 14. forumu UN –a o upravljanju internetom koji nosi naslov „Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“ sudjeluje više tisuća predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, stručnih i znanstvenih grupa, međunarodnih organizacija te organizacija civilnog ndruštva.

Drugoga dana na forumu su se pored ostalih obratili glavni tajnik UN-a Antonio Guterres te njemačka kancelarka Angela Merkel.

Naglašeno je kako World Wide Web treba nova pravila djelovanja te je pozvano na slobodan, otvoren i decentraliziran Internet. Također je istaknuto da je nužna suradnja vlada država, poslovnog i civilnog društva kao i svih ostalih sudionika na zaštiti interneta kao javnog dobra.

Zaključeno je kako je nužno osigurati svim ljudima pristup internetu do 2030. godine u cilju smanjenja digitalne podijeljenosti svijeta.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto sudjelovala je na više panela na kojima je raspravljano o jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom, zajedničkim rješenjima u vezi sa rastućom digitalnom tehnologijom i tržištem, kao i o značenju prekograničnog upravljanja podacima, internetskoj sigurnosti i e- uključivanju marginaliziranih skupina u digitalnom svijetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?