odlukom inspektora

Bombone 'Kiss me' izbačene iz prometa, već kupljeno 180 pakiranja

20.06.2019.
u 17:48

Nakon obavijesti Agencije za sigurnost hrane BiH da su na tržište BiH distribuirane bombone "Kiss me" s okusom limuna, maline i crne ribizle, za koje je utvrđeno da sadrže previsoku razinu Kvinolin žute boje (E 104) i Tartrazina (E 102), županijski inspektor za hranu je izvršio nadzor kod pravne osobe Nexgen d.o.o. Sarajevo, kao distributera tog proizvoda za BiH, priopćila je Županijska uprava za inspekcijske poslove SŽ.

Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da je od dobavljača iz Hrvatske u BiH uvezeno ukupno 576 pakiranja navedenih bombona. Od navedene količine u skladištu distributera je zatečeno 396 pakiranja bombona "Kiss me" od 300 grama, dok je prema kupcima isporučeno njih 180. 
 
Postupajući inspektor je zabranio promet zatečene količine bombona, te rješenjem naložio da se kupci obavijeste o povlačenju spornog artikla iz prometa i izvrši povrat robe u skladište uvoznika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?