Hitna medicinska evakuacija

Bolesno novorođenče helikopterom OS BiH hitno prebačeno u Beograd

11.04.2018.
u 15:11

Na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), helikopter za hitnu medicinsku evakuaciju Oružanih snaga BiH (MEDEVAC) je danas izvršio hitni prijevoz bolesnog novorođenčeta, iz Sarajeva u Institut za majku i dijete u Beogradu - Republika Srbija. 

Hitna medicinska evakuacija je izvršena u skladu s propisanim skraćenim procedurama za navedene slučajeve uz prethodno dobivanje potrebne suglasnosti za let helikoptera OS BiH izvan granica BiH, koja je osigurana u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova BiH.

- Oružane snage BiH su, kao i bezbroj puta dosad navedene zadatke pravovremeno i uspješno izvršile te će i dalje u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa biti u stalnoj pripravnosti za pružanje asistencije civilnim organima vlasti u BiH i time dati svoj puni doprinos u izvršavanju ovog, zakonom propisanog zadatka - priopćeno je iz Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije