Fojnica

Bocu u kojoj su slogani HDZ-a BiH za Čovića je izradio Ivica Tuka

20.09.2018.
u 09:30

Današnjim skupom u Fojnici Koalicija stranaka HNS-a na čelu s HDZ-om BiH počinje s glavnim predizbornim skupovima u sklopu kampanje za opće izbore 7. listopada koji će biti održani diljem BiH, od Save do Neuma. Ovaj skup Fojničanin Ivica Tuka iskoristit će kako bi hrvatskom članu Predsjedništva BiH i predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću uručio poseban dar. Riječ je o boci unutar koje se nalaze u drvu izrezbareni neki od slogana najjače hrvatske stranke u BiH “Snaga kojoj vjerujem” te “Zajedno možemo više”. Na originalan način Ivica Tuka poželjet će sreću kandidatima HNS-a te posebno Draganu Čoviću u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Osim pobjede na izborima, Tuka zauzvrat očekuje fotografiju s Čovićem. - Želja mi je fotografirati se s Čovićem, a nadam se kako će mi se ona i ostvariti - kaže nam Tuka.

Ovaj Fojničanin, zaposlen u komunalnom poduzeću, svakodnevno se brine o čistoći fojničkih ulica i javnih površina. Izrada predmeta u boci njegova je strast više od deset godina. - S izradom predmeta u boci počeo sam 2007. godine. To je posao koji zahtijeva puno ljubavi i umijeća, a za izradu jedne boce, ovisno o tome koliko je predmet zahtjevan, treba mi od jednog do nekoliko dana - kazuje nam Ivica Tuka.

Na pitanje što ga je potaknulo izabrati taj neobičan hobi, kaže nam kako je godinama radio uz rakijske kotlove, a uz “veseli stroj” boce su neizostavne. Za razliku od onih koji ih rado prazne, Ivica Tuka odlučio je od njih praviti prava umjetnička djela. Jedno od njih darovat će danas lideru HDZ-a BiH i hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?