porezna uprava blokirala račune

Blokirani računi četiri zdravstvene ustanove u RS-u

Blokirani računi
ilustracija
19.04.2016.
u 14:52

Porezna uprava Republike Srpske blokirala je račun bolnici u Foči, čime se broj blokiranih zdravstvenih ustanova zbog neizmirenja obaveza koje nisu obuhvaćene reprogramom povećao na četiri.

Osim ove bolnice, u blokadi su i domovi zdravlja Novo Goražde, Han - Pijesak, „Vaso Pelagić“ Čajniče, objavio je banjalučki poslovni portal „capital“.

Ukupno dospjeli, a neplaćeni dug zdravstvenih ustanova na kraju ožujka iznosio je 68,8 milijuna KM, podaci su Poreske uprave RS-a.

Osim toga, 48 zdravstvenih ustanova ima odobren reprogram duga 'teškog' 154 milijuna KM.

U Poreznoj upravi su naveli da je zaključkom Vlade RS-a od 10. ožujka ove godine produžen grace period zdravstvenim ustanovama za reprogramirane obaveze do godinu dana, uz obavezno redovno uplaćivanje tekućih poreza i doprinosa.

 - U slučaju da ovi obveznici ne budu redovno uplaćivali tekuće obaveze Porezna uprava će raskinuti reprograme i preduzeti mjere prinudne naplate - kazali su u Poreznoj upravi i dodali da su zbog neizmirenih obaveza koje nisu obuhvaćene reprogramom, blokirani računi četiri zdravstvene ustanove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?