Snijeg se vratio na olimpijske ljepotice:

Bjelašnica i Jahorina za vikend u punom kapacitetu

Bjelašnica
ilustracija
25.03.2016.
u 12:08

Adis Mušinović, rukovoditelj Službe održavanja ZOI 84 kazao je kako su uslijed nedostatka snijega imali dosta lošu sezonu.

– Na samom kraju sezone imali smo obilnije padavine na Bjelašnici nego što je to bio slučaj u prošlim mjesecima. Skijalište na Bjelašnici je kompletno u funkciji, a i noćno skijanje je vraćeno u funkciju. Imamo solidan broj posjetitelja juče i danas, te očekujemo masovniji dolazak gostiju u danima vikenda – istakao je Mušinović.

Radi trosjedna žičara, BX, kolijevka i ako vremenski uslovi budu dozvoljavali preko vikenda će biti u funkciji ski-liftovi heliodrom, kao i kotlovi koji vode do samog vrha Bjelašnice.

– Noćnog skijanja ima do daljnjeg – poručio je Mušinović, prenosi Anadolu Agency.

Portparol Olimpijskog centra Jahorina Ivana Lizdek kazala je kako su na Jahorini odlični uslovi za skijanje, a visina snijega iznosi 80 centimetara. Trenutno, danas nisu u funkciji svi ski-liftovi, ali Lizdek ističe kako za vikend očekuju da će se moći skijati na svim stazama.

– Za vikend očekujemo i sunčano vrijeme što će sigurno dovesti do toga da će biti fantastični uslovi za skijanje. Iako je ožujak staze i snijeg su izuzetno kvalitetni – naglasila je Lizdek.

Za vikend će se na Jahorini (staza Olimpik) održati takmičenja u alpskom skijanju za dječije kategorije u Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a u ponedjeljak i utorak takmičenja u alpskom skijanju za dječije kategorije u okviru Otvorenog prvenstva Republike Srpske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije